Реєструйтесь та додавайте новини про Березнегувате!

Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 29.03.2024, 14:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Серпень » 25 » КОРУПЦІЯ В МІЛІЦІЇ ПО-БЕРЕЗНЕГУВАТСЬКИ
13:30
КОРУПЦІЯ В МІЛІЦІЇ ПО-БЕРЕЗНЕГУВАТСЬКИ

19.08.2009


Визнаю, правова держава є неможливою без презумпції невинуватості. Про яку доволі відверто висловився радянський народ: «Нє пойман — нє вор». Нібито і народу такого вже немає, і міліція, якщо вірити Юрію Луценко, «очищується». Проте, якщо начальника райвідділу міліції або його підлеглого - слідчого не впіймали за руку в момент отримання хабара від злодіїв, він є непідкупним. А злодії можуть роками не хвилюватись про власну подальшу долю. Їхню справу «замурижать», потерпілого будуть «козлити». Йому натякатимуть, що пора відчепитись від «нормальних пацанів». Саме так діють і говорять сучасні міліціонери. Якщо вони з Березнегуватого. Не вірите, що міліція «кришує» злодіїв в цьому райцентрі? І я не вірив. Поки не познайомився зі справою фермерського господарства «Вікторія». Справа викликає численні запитання «ЧОМУ». Відповіді на них немає. Позаяк ніхто міліціонерів за руку не зловив.

  Очолює ФГ Вікторія Доценко, донька колишнього голови райдержадміністрації, відомого фермера та мецената Валерія Фалілеєва. Під час тимчасової відсутності власників на полях 25. 10. 2008 три особи — Олександр К, Роман Я. та їхній керівник Володимир Т. таємно скосили і вивезли насіння соняшника, яке належить ФГ «Вікторія». Представники господарства В. Фалілеєв та В. Доценко відразу звернулись до міліції.

  Після тяганини, яка тривала місяць, начальник СВ Березнегуватського РВ УМВС Васюра І. І. 28. 11. 2008 був змушений винести постанову про порушення кримінальної справи 08080139 «по факту» таємного викрадення насіння соняшника вартістю 110 206 гривень, що належить ФГ «Вікторія», за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка в особливо великих розмірах, за яку чекає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років). Чому постанова винесена за фактом а не проти відомих міліції осіб, які вчинили крадіжку?

  Від 28. 11. 08 керівники Березнегуватського РВ УМВС не розслідують справу, відмовляються виконувати будь-які процесуальні дії. Таким чином районне керівництво міліції протягом 10 місяців захищає осіб, які скоїли злочин. Хоча у відповідності до ст. 120 КПК України досудове слідство повинно бути закінчене протягом 2 місяців. Чому міліція захищає крадіїв?

  Протягом перших 4-х місяців представники господарства неодноразово звертались до міліції з проханнями або повернути викрадене майно, або почати виконувати процесуальні дії. Міліція мовчала. Тоді 12. 03. 2009 та 16. 03. 2009 голова господарства звернулась до слідчого із заявами про визнання ФГ цивільним позивачем та про надання для ознайомлення актів опису, арешту майна, постанови про притягнення осіб в якості обвинувачених. Ні документів для ознайомлення, ані письмової відповіді ФГ досі не отримало. Чому?

  А 23. 03. 09 за № 249-09 надійшла відповідь з прокуратури. Прокурор Березнегуватського району Корженко С. О. встановив, що «слідчі дії слідчим Юрочком В. М. виконувались фактично на протязі лише 4 днів, а 27. 12. 2008 Юрочком В. М. складена постанова про зупинення досудового слідства на підставі п. 3 ст. 206 КПК України (не встановлено особу, яка вчинила злочин)». ХОЧА ОСОБИ, ЯКІ ВЧИНИЛИ ЗЛОЧИН ВСТАНОВЛЕНІ. Вивченням справи 08080139 прокуратурою району було «встановлено, що по справі ПРОДОВЖУЄ МАТИ МІСЦЕ ТЯГАНИНА». Чому Юрочко В. М. та його безпосередній керівник досі працюють в міліції?

  Після цього, переконавшись в тому, що тяганина й надалі триває, 27. 03. 2009 В. Доценко звернулась до начальника СВ Васюри І. І. з клопотанням про допит Олександра К, Романа Я Наступного дня Васюра І. І. надав відповідь, в котрій жодним чином не згадує осіб, що досі не допитані. Хоча саме вони косили насіння соняшнику 25. 10. 2008. Чому Васюра І. І. захищає крадіїв і досі працює в міліції?

  Жодних слідчих дій не відбувалось, тяганина тривала. Тому 22. 05. 2009 В. Доценко звернулась до начальника СВ Березнегуватського РВ УМВС з клопотанням про очну ставку з Романом Я. та Володимиром Т. На зазначене клопотання досі не отримано відповіді. ТЯГАНИНА ТРИВАЄ ВЖЕ 11-й місяць! Чому «міліція не з народом», а з крадіями?

  Весь цей час насіння соняшника, яке належить ФГ «Вікторія», знаходиться на Новодеському та Явкінському елеваторі (72 тонни). Це частина вкраденого, яке злодії не встигли вивезти за межі Миколаївської області та продати. 

  Насіння знаходиться в неналежних умовах, псується. Угоди з елеваторами відсутні, скільки коштів і коли елеватори стягнуть за зберігання, невідомо. Постанова про накладення арешту на насіння, акти опису відсутні. Тому 16. 07. 2009 представник ФГ В. Фалілеєв звернувся до начальника УМВС з клопотанням про передачу арештованого насіння від елеваторів до ФГ «Вікторія», яке і є власником насіння. У відповідності до ч. 2 ст. 126 КПК України арештоване майно може бути передане на зберігання іншим особам, в тому числі і потерпілій особі. Замість відповіді на клопотання міліціянти надали банальну відписку.

  Тобто, відмовляючись передати насіння, яке псується, власнику — ФГ «Вікторія» на відповідальне зберігання, міліція зумисне завдає шкоди ФГ. Це помста. За те, що представники господарства звернулись до прокуратури. Кримінальна справа 08080139 від 25. 10. 2008 не розслідується. Чому міліція відмовляється передати фермерському господарству на відповідальне зберігання у нього ж вкрадене майно?

  Днями В. Доценко звернулась до генерального прокурора, міністра МВС, президента та прем’єра. Хтось мусить відповісти на корупційні «чому», якими позаростав Березнегуватський райвідділ міліції.

 

  Анатолій Іванюченко

Джерело http://ord-ua.com/2009/08/19/korupciya-v-miliciyi-po-berezneguvatski/?lpage=1

Переглядів: 2119 | Додав: brv | Теги: КОРУПЦІЯ В МІЛІЦІЇ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
1 Григорій  
0
Знаючи особисто Анатолія Іванюченко, та роботу правоохоронних органів березнегуватщини та України вцілому, важко не погодитися з вищенаписаним. Але щось не дуже віриться, що ось так, без ніяких причин, було скоєно цей злочин. Можливо треба глибше та всебічніше розібратися в причинах, за словами автора, злочину... Адже діяльність та стосунки з багатьма людьми у пана "колишнього голови райдержадміністрації, відомого фермера та мецената Валерія Фалілеєва" є занадто не однозначними.
Наприклад. За інформації джерел із місцевої Районної ради, цікаві факти про дії "відомого фермера" можна знайти, наприклад, й в історіїї з грошима взятими в держави на улаштування саду з крапельним зрошуванням...

2 Oксана  
0
Так міліції і карти в руки - чому ж досі справа не передана до суду??? Про що і йдеться у статті...А про замах на життя другого фермера джерела із Районної ради МОВЧАТЬ???

3 Титан  
0
На сьогодні місцева района рада це абсолютний нуль. Там не має ні лідера, ні ідей, ні повноважень, ні грошей. На скільки мені відомо була і є державна програма по допомозі в облаштуванні зрошення плодових садів і виноградників. Це не надто великі кошти ( 20-30% від загальних витрат) , але ентузиасти відродження плодових насаджень в районі, раді і цьому.
Тому ця реплика не відомого Гриші - просто заздрість.
На початку 90-х років мені доводилось читати статті в обласній пресі про знищення місцевою Березнегуватською владою перспективного сільськогосподарського кооперативу в селі Відраднє. Не той це Гриша, який будучи на той час у владі, стояв у витоків руйнації і кооперативу, і села.

4 Гость  
0
Та наша міліція тільки п*яного може підібрать!А прокуратура з потерпілого зробити винуватого.

5 Elfa  
0
Чому Юрочко В. М. та його безпосередній керівник досі працюють в міліції? Не пускають у відставку. Подробности http://yurij-chernyuk.narod.ru/index.html, http://chernyuk-alex.narod.ru/

6 кокс  
0
чомусь у цій статі мовчать за Климіка. хоч усі знають. що він бабло взяв. цей хапуга нічого не пропускав, я знаю хто особисто ловив цих крадіїв та привіз їх Климіку, але той вирішив їх продати, а юрочко просто задрипаний слідчий якому тварюка климік давало прямі вказівки

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright brv.ucoz.ua © 2024 |