Реєструйтесь та додавайте новини про Березнегувате!

Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 26.04.2024, 23:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Квітень » 22 » Газета „Народна трибуна”, № 21-22 від 12.03.09. З турботою про людей
19:48
Газета „Народна трибуна”, № 21-22 від 12.03.09. З турботою про людей

Газета „Народна трибуна”, № 21-22 від 12.03.09.

З турботою про людей

2009-04-10 


Для багатьох з нас зміст соціальної політики держави виявляється, передусім, у роботі місцевої служби соціального захисту, яка від народження до старості допомагає завдяки різним видам пільг та соціальних допомог у скрутну хвилину встояти на ногах та підтримати належний рівень життя.

Як же самі працівники цієї турботливої сфери оцінюють свою роботу? Наскільки виправдовують надії підопічних? Про це йшлося на недавній колегії управління праці та соцзахисту населення Березнегуватського району. Підсумовуючи здобутки за минулий рік начальник УПСЗН М.І. Саржан сказав:

- Аналіз діяльності управління за 2008 рік свідчить як про певні позитивні напрацювання та успіхи, так і про окремі негаразди, подолати які в минулому році не вдалося. Дотримання державних мінімальних гарантій в оплаті праці, її індексація, легалізація зайнятості, зростання середньомісячних показників з зарплати, забезпечення прав трудівників на своєчасну виплату зарплати були пріоритетними напрямами у роботі відділу з питань праці та соціально-трудових відносин. Завдання на поточний рік у сфері оплати праці полягає в тому, щоб не мати будь-якої заборгованості з зарплати та добитися істотного її зростання.

Говорячи про зайнятість населення, Микола Іванович зауважив, що торік легалізовано 34 робочих місця, проведено 251 перевірку господарюючих суб'єктів, встановлено 39 порушень законодавства щодо використання найманої праці.

Якісно нового рівня набуває робота щодо укладення колективних договорів. Охоплено колдоговорами 3591 працюючий. Та все ж серед перелічених недоліків було названо недостатній контроль за внесенням змін та доповнень до колдоговорів, конкретизація контролю за виконанням Угод. У 2008 році атестовано 71 робоче місце при прогнозі 48.

Проведено 61 перевірку підприємств різної форми власності з питань охорони праці. Видано 61 припис, в якому відображено 895 порушень.

Продовжувалася робота по удосконаленню надання різних видів державної соціальної допомоги, передбаченої діючим законодавством.

Здійснюється захист населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Найбільш вагому частку становлять видатки на соціальний захист громадян. На обліку в управлінні перебувало на 1.01.2009 р. 138 чоловік. Нараховано та виплачено протягом року по всіх кодах 48593 грн.

Відділом контролю за призначенням пенсій стовідсотково проведено перевірку новопризначених справ (185), а також справ по яких зроблено перерахунки пенсій (557).

Спеціалістами відділу соціальних виплат в апарат управління введено посаду державного соціального інспектора.

Проведено 51 обстеження умов проживання сімей, які зверталися за призначенням державної соціальної допомоги.

46 родинам призначено таку допомогу, бо вони дійсно її потребують.

У різні інстанції було направлено 60 запитів для з'ясування доходів громадян. Спеціалістами проведено взаємоперевірки 1277 справ. В ході перевірок встановлено порушень на суму 38, 970 грн.

Не менш серйозні завдання стояли перед працівниками територіального центру. Протягом 2008 року соціальну допомогу отримало 3263 особи.

Була забезпечена безперебійна робота районного продовольчого фонду, який формується за рахунок благодійних внесків.

Відділенням соціально-побутової реабілітації за минулий рік надана допомога 812 чоловікам.

Послугами відділення медико-соціальної реабілітації пенсіонерів та інвалідів скористалося 296 чоловік. На обліку у відділенні комплексної медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів знаходилося 82 дитини, з них 23 пройшли курс реабілітації.

До Маліївського стаціонарного відділення протягом 2008 року прийнято 9 чоловік, вибуло вісім, всього обслужено 31.

Робота селищного та сільських центрів була спрямована на виконання соціальних програм. Кращою залишається робота Лепетиського, Висунського, Калузького, Новосевастопольського, Сергіївського сільських центрів. До їх рівня наблизився Новоочаківський, Новоукраїнський та Березнегуватський.

Відзначаючи важливість створення та реєстрації районної громадської організації волонтерів (голова О.М. Абаза), Микола Іванович зауважив, що є велика надія на новостворену громадську організацію.

Важливою ділянкою роботи є вирішення проблем інвалідів, яких на території району 1135 чоловік, ними опікується головний спеціаліст О.І. Устінова.

Успіх в роботі управління великою мірою залежить від проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи. Протягом минулого року проведено 46 виїзних прийомів, 118 виїздів інформаційно-роз'яснювальних груп.

До управління надійшло 20 письмових звернень громадян, на особистому прийомі прийнято 87 чоловік.

Детально відзвітував М.І. Саржан й про фінансово-господарську діяльність УПСЗН та про співпрацю з сумісниками, яким він висловив щиру вдячність за плідну співпрацю.

Голова районної ветеранської організації В.Ю. Роздорожній висловив свою думку стосовно збільшення ролі профспілок, легалізації робочих місць та наповнення фонду.

На колегії також виступили заступник начальника УПСЗН з питань праці та зайнятості населення Ф.М. Ковбаса (щодо надання даних по легалізації, діяльності профспілки та стану приміщення управління), а також заступник начальника управління по соціальних виплатах І.Б. Житник (стосовно заробітної плати та штатних одиниць).

Заступник голови райдержадміністрації В.Г. Максименко висловила подяку працівникам управління за плідну працю й відповіла на запитання.

За підсумками роботи колегією розроблено рекомендації і дано доручення стосовно їх виконання.

Підводячи риску під ще одним пройденим етапом роботи, було б несправедливо не помітити, що тримається наша соціальна службапереважно на самовідданих та відповідальних людях, які вважають служіння знедоленим землякам своїм моральним обов'язком. Судячи з виступів на колегії працювати їм доводиться подекуди у дуже не простих умовах. Але ці люди скаржитися не звикли. Якщо треба - вони усе зроблять. Навіть і всупереч перешкодам.

Джерело: http://www.oga.mk.ua/main/ua/news/detail/11604.html?lightWords=%E1%E5%F0%E5%E7%ED%E5%E3%F3%E2%E0%F2%F1%FC%EA%E8%E9
Переглядів: 1351 | Додав: brv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright brv.ucoz.ua © 2024 |