Реєструйтесь та додавайте новини про Березнегувате!

Головна | Реєстрація | Вхід
Вівторок, 16.04.2024, 12:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Квітень » 12 » Березнегуватське "Поле чудес" Де зариті грошики?
09:02
Березнегуватське "Поле чудес" Де зариті грошики?

Березнегуватське "Поле чудес" Де зариті грошики?

Юрій Діденко,
голова Миколаївської обласної організації Народного Руху України

Верю, верю!... Идемте скорее в Страну Дураков... Алексей Толстой, Золотой ключик, или приключения Буратино 20 березня 2009 року в смт Березнегувате за ініціативою районної організації партії Народний Рух Українивідбулося засідання круглого столу, на якому представники прогресивних сил району обговорили найбільш актуальні питання громади. Останнім часом у нашому районі досягли найбільшого резонансу події, які розгорнулися навколо Березнегуватської загальноосвітньої школи І-III ступенів та малих шкіл. Жителі району мають безліч запитань, на які не мають відповідей. Складається враження, що органи місцевої влади та самоврядування наклали табу на ці та інші питання.

Намагаючись пролити світло на темні плями в житті нашого району, перший секретар районної організації Комуністичної партії України Масний С.Ф. у свій час звернувся з відкритим листом до місцевих керівників, а голова районної організації БЮТ Рудчик Г.Д. регулярно порушувала ці питання на сесіях районної ради та постійно висвітлювала в місцевій пресі. Навіть було знято відеофільм про Березнегуватську загальноосвітню школу І-III ступенів з її проблемами та негараздами. 

Але голова Березнегуватської районної адміністрації Круц А.М. та його перший заступник Юрченко Л.Г., якій підпорядковано ці питання, не дають ніяких коментарів. Так набагато простіше. Поговорять, та й забудуть. Запитаєте, чому районна організація Народного Руху України опікується цими та іншими проблемами? Березнегуватська ЗОШ І-III ступенів - базова школа району, яка має прекрасну історію та багаті традиції. Головний корпус був побудований в післявоєнний час. Добудовувалась школа частинами. В 1990 році було завершено будівництво корпусу для молодших школярів. З того часу в школі проводились косметичні поточні ремонти, в основному за кошти батьків. Основний корпус, збудований в 50-ті роки, з часом, просідав, кілька років тому впала стеля в спортзалі, будова переходила в аварійний стан. І лише коли головою Березнегуватської районної адміністрації працював Фалілеєв В.Б., вперше було вирішено питання стосовно її капітальної реконструкції. Для проведення робіт у повному обсязі мало надійти з державного бюджету 8,8 млн. грн. У 2005 році було виготовлено проектно-кошторисну документацію на суму 29,7 тис. гривень. І вже у 2006 році з державного бюджету було виділено та і освоєно 297 тис. гривень. Але завдяки добросовісній бездіяльності нинішньої адміністрації фінансування було припинено. Проте було докладено значних зусиль з боку Фалілеєва В.Б. як голови районної організації партії НРУ, лідера обласного осередку та інших членів НРУ для того, щоб Березнегуватська ЗОШ І-ІІІ ст. все-таки отримала кошти для подальшої реконструкції. Завдяки цим зусиллям в 2008 році надійшли кошти державної субвенції на суму 1 105 000 грн. 

Планувалось, в першу чергу, згідно з проектно-кошторисною документацією, провести ремонтні роботи з використанням енергозберігальних технологій, замінити всі вікна на склопакети, поставити нові двері, замінити повністю дах, установити внутрішні туалети, відремонтувати спортивний зал та їдальню. Одним словом, створити нормальні умові для навчання та повноцінного виховання дітей. На жаль, події розвернулись зовсім інакше. Кошти пішли на інші цілі. І Березнегуватська ЗОШ І-ІІІ ст. знову залишилась один на один зі своїми бідами та негараздами. Дах, який замінили тільки з фасаду, виявляється вже протікає, із старих, прогнилих вікон і дверей дме, як і раніше, спортивний зал стоїть у руїнах, тріщини на стінах продовжують рости. Круц А.М., спираючись на свій "високий професіоналізм" як будівельника, і як нинішнього головного розпорядника коштів, які, до речі, були отримані завдяки діям попередньої адміністрації, вирішив у першу чергу побудувати нову майстерню, яка, на жаль, чомусь не відповідає вимогам шкільних стандартів, та звести нову "грандіозну" їдальню на місці колишнього газцеху. Але до цього часу ніхто, крім Круца, не знає, для чого потрібна нова їдальня та майстерня. Хотілося б запитати шановного Анатолія Миколайовича, чи бачить він ті джерела фінансування, за рахунок яких буде все-таки закінчено реконструкцію вказаних об'єктів. А можливо, вони будуть пізніше перепрофільовані? На пам'яті залишається історія з пекарнею, яка нині стала спортивним комплексом і який, на жаль, чомусь так швидко руйнується. Та й питанню патріотизму Анатолій Миколайович приділив значну увагу, побудувавши алею з пам'ятником Т.Г. Шевченка. Якби не було таблички з надписом прізвища видатного українського діяча, я б подумала, що це Мулявін з гурту "Піснярі", а не великий Кобзар. Не подумайте, що я погано відношусь до братнього білоруського народу, але ж ця алея носить ім'я Шевченка. А людям похилого віку та й малечі "задоволення" бачити цей витвір взагалі не під силу. Для того, щоб насолодитись цим унікальним витвором мистецтв, слід піднятись сходинками, які будуть здаватись їм Говерлою. Викликає подив і те, що цей архітектурний шедевр поставлено на баланс Березнегуватської ЗОШ. 

Чому? В проектно-кошторисній документації це не передбачалось. Все це та й інше занепокоїло районну організацію НРУ. Було вирішено провести засідання "круглого столу" за участю лідерів районних партійних та громадських організацій, органів місцевої влади та самоврядування. Люб'язно погодились взяти участь у засіданні "круглого столу" голови районних партійних організацій: Масний С.Ф. (КПУ), Рудчик Г.Д. (БЮТ), Делібалтов Д.І. (Народна партія), Морозова О.М. (СПУ), Гордієнко Н.М. (КПУ), Лук'яненко Н.А. (Х-Л П), Панчук С.В. (НУ - НС), Островський В.М. ("Собор"), Жупаненко В.В. (Пастор церкви "Живе слово"). Була присутня знімальна група з Миколаївського телебачення та журналіст з газети "Зеркало недели". Запрошено представників органів місцевої влади та самоврядування: Круца А.М., Ковальчука М.І., Кондратенко О.В., Клеветенка В.В. Учасники "круглого столу" з нетерпінням та надією дивились на пусті стільці для шанованих людей з адміністрації та районної ради, які, на жаль, до кінця зустрічі так і залишились пустими. Державні мужі знехтували зібранням прогресивної громади району. До речі, час зустрічі був установлений саме ними. Засідання проходило в конструктивній обстановці. Розглядалось два питання: "Березнегуватська ЗОШ І-III ст. Проблеми. Перспективи", та проблеми "малих шкіл". Засідання розпочав голова районної організації НРУ Фалілеєв В.Б., який висловив своє занепокоєння стосовно існуючих проблем та вказав шляхи їх подолання. Було переглянуто, раніше знятий відеофільм про Березнегуватську ЗОШ І-ІІІ ст. Всі учасники зустрічі висловили своє обурення та занепокоєння щодо пропозиції адміністрації щодо закриття ряду шкіл району. Виявляється - це один з шляхів подолання фінансової кризи освітянської галузі в Березнегуватському районі. Не подобається такий, можна запропонувати інший - наприклад, написати "добровільно"-примусово заяви всім педагогам району про надання неоплачуваної відпустки на досить-таки суттєвий термін. Можливо, нинішня адміністрація долучиться до дій Кабінету Міністрів та й собі добровільно уріже зарплатню, щоб побути в "шкурі" педагогів? На засіданні була присутня делегація жителів села Федорівка. Вони висловили думку громади, яка категорично проти закриття школи та дуже занепокоєна долею дітей, педагогів та села після закриття навчально-виховного закладу. Учасники засідання "круглого столу" прийняли наступні рішення: Підготувати колективне звернення до голови обласної державної адміністрації та інших владних структур з проханням про відшукання коштів для продовження робіт щодо подальшої реконструкції Березнегуватської ЗОШ І-ІІІ ст. в повному обсязі. 

В разі отримання коштів використати їх раціонально, та згідно з проектно-кошторисною документацією. Не допустити закриття жодної школи в районі. До речі, в 1991 році у нас, в районі, працювало 29 шкіл, а нині - 24. За час своєї роботи нинішня адміністрація припинила діяльність двох шкіл - Артаковської та Калинівської. Стосовно дошкільних закладів: в 1991 році їх налічувалось 32, а 2009-му - 22. Відкрити навчально-виховний заклад значно важче, ніж його закрити. Не буде школи в малому селі - не буде самого села, що доведено в усій Європі. Слід шукати інший вихід з нинішньої ситуації. Звернутися з вимогою до селищного та сільських голів про заборону продажі алкогольних та тютюнових виробів у торговельних закладах, які розташовані в радіусі 500 метрів від навчально-виховних, спортивних, та закладах відпочинку неповнолітньої молоді. На нинішньому етапі завдання районної організації партії НРУ, а до неї, сподіваємось, долучаться інші прогресивні сили району, - це надати реальну допомогу діючій-бездіючій владі у вирішенні нагальних проблем району. "...Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити народові України..." ст. 17 Закону України "Про державну службу". А.І. ГУРЖІЙ 

Джерело: http://www.mnru.mk.ua/viewstory.php?sid=81693&print=yes
 
  


Переглядів: 1326 | Додав: brv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 brv  
0
Доволі резонансна стаття

2 brv  
0
>Навіть було знято відеофільм про Березнегуватську загальноосвітню школу І-III ступенів з її проблемами та негараздами.

Доречі хто має цей фільм?


Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright brv.ucoz.ua © 2024 |